Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Sorry! No content for 8 февруари. See content from before

6 февруари 2024, вторник

Cvetan Vasilev loop youtube_1.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:16 0:00

10 години след фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) нейният собственик Цветан Василев все още живее в Сърбия, защото в България ще бъде арестуван. Преди десетилетие той беше обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери. А преди дни Апелативният съд в София разреши на прокуратурата да издаде европейска заповед за ареста му по обвинение за пране на пари.

Историята на най-големия банков фалит в най-новата история на България е свързана с близкото сътрудничество между Василев и санкционирания за корупция по глобалния закон „Магнитски“ депутат от ДПС Делян Пеевски. Името на Пеевски обаче не фигурира никъде в делото. Един от наблюдаващите прокурори беше бившият главен прокурор Иван Гешев.

Василев отговаря на въпросите на Генка Шикерова от Белград, докато Пеевски заема предна позиция в управлението на държавата.

Гледайте разговора между Генка Шикерова и Цветан Василев, записан на 31.01.2024 г. по Скайп.

Boec LOOP.mp4
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:12 0:00

Кои са “Копринката”, “Касиерът” и “Мистър Кеш” и какво е общото им с “господин Магнитски”? Има ли проблем около имотните сделки на бившата фирма на финансовия министър Асен Василев и депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер?

Генка Шикерова с помощта на Георги Георгиев и Весислава Танчева от гражданско сдружение БОЕЦ разплита мрежата от прякори и обвързаности, които бяха обсъждани през последните дни. Поводът е на пръв поглед големият скандал между силните мъже в държавата – президента Румен Радев, председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Заредете още

XS
SM
MD
LG