Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Sorry! No content for 16 февруари. See content from before

13 февруари 2024, вторник

LOOP Kiril Petkov .mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Какво е корупция и кое е задкулисието? Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков говори за промяната в отношението си към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и лидера на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

За първи път България се управлява от правителство на ротационен принцип. В него "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) си партнират с ГЕРБ и с ДПС, които доскоро сочеха като източник на корупция и задкулисие.

През март премиерът Николай Денков от ПП-ДБ трябва да подаде оставка, а на негово място да бъде избрана Мария Габриел от ГЕРБ. Точно заради това, месец преди така наречената ротация, около партньорите в коалицията става по-шумно. Отново започва да се говори и за предсрочни парламентарни избори.

Може ли да се прави правосъдна реформа с доскорошните символи на корупция, къде отиде задкулисието и какви са отношенията в управлението преди ротацията?

Гледайте Кирил Петков в Студио България с Генка Шикерова.

Loop Ivaila Bakalova.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00

За Мартин Божанов – Нотариуса не се говореше, докато не беше убит. Той беше осветен в разследване на Антикорупционния фонд (АКФ) за корупционна мрежа за влияние в закрития вече Специализиран съд. Основните герои в разследването са Ивайла Бакалова и мъжът ѝ - бизнесменът Веселин Денков. През 2021 г. Денков е арестуван. Може да бъде освободен, но срещу 100 хил. евро. Божанов е човекът, който прави всичко това възможно. Разкритията на АКФ обаче не доведоха до нищо, а разследванията срещу него започнаха едва след като беше застрелян.

Ивайла Бакалова говори за брокерите на влияние в съдебната система тогава, говори и сега.

Генка Шикерова разговаря с нея за задкулисието в съда и прокуратурата, прегрупирането на кръговете на влияние, "абонаментните такси" за бизнеса и за мълчанието.

Заредете още

XS
SM
MD
LG