Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Sorry! No content for 29 февруари. See content from before

28 февруари 2024, сряда

Христо Грозев loop.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

Как се стигна до смъртта на руския опозиционер Алексей Навални в затвора според разследващия журналист Христо Грозев? Той е приближен до екипа и семейството на най-големия критик на Владимир Путин. Според скорошно изявление на друга сътрудничка на Навални - Мария Певчих - той е убит, за да бъде осуетена размяната му с руски агент. Вярно ли е това и какво още може да ни разкаже Грозев за събитията в месеците преди смъртта на Навални на 16 февруари? Имало ли е наистина преговори за неговата размяна и кой е участвал в тях?

Освен за Навални Генка Шикерова разговаря с Грозев още и за войната в Украйна и какво следва за Русия в третата година на инвазията. И още: каква е ролята на България в региона? Разчита ли Украйна на военна помощ? Има ли засилено руско влияние сред български политици и евродепутати, за което да има данни Христо Грозев? Гледайте целия разговор с човека, който беше главно действащо лице в разследването около отравянето на Навални с Новичок през 2020 г.

Невена Зартова
Невена Зартова

Петьо Петров – Еврото и Мартин Божанов – Нотариуса бяха осветлени като двама души с влияние в прокуратурата. Дейността, която извършват, е еднаква, лагерите им обаче са различни. Бившият районен прокурор на София Невена Зартова разказва за това как се става част от „семейството“ на Нотариуса и колко струва.

Тя говори и за разследването срещу Еврото, в което е участвала. И за Петров, и за Божанов вече открито се говори, че са търгували с влияние в съдебната система. Това се случи едва след като Петров беше обявен за издирване, а Божанов беше убит. Досега обаче не е известно докъде са стигали връзките им и какво е било политическото влияние над прокуратурата.

Как работи мафията в прокуратурата и как се води компроматната война? Невена Зартова е в Студио България с Генка Шикерова.

Заредете още

XS
SM
MD
LG