Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Sorry! No content for 23 февруари. See content from before

20 февруари 2024, вторник

Boris Mitov Loop.mp4
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

Нотариуса, Сарафов, Гешев, Еврото, Ушев, Любена, частни клубове, подслушвания, компромати, обслужване на политическата класа.

След убийството на Мартин Божанов – Нотариуса напрежението в прокуратурата отново ескалира. Никой не може да даде еднозначен отговор какво е било влиянието на този човек в задкулисните договорки в съдебната система. Но е факт, че неговата смърт провокира дори създаването на парламентарна комисия, която да изследва какво точно е вършил той.

Заради смъртта му отново се заговори и за друга фигура с влияние в съдебната системата – тази на Петьо Петров – Еврото от ресторант „Осемте джуджета“.

Кръговете на Еврото и Нотариуса пък се свързват с висши магистрати, сред които са настоящият и бившият главен прокурор – Борислав Сарафов и Иван Гешев.

Междувременно започнаха и размествания в ръководството на районната прокуратура София. Поводът е сигнал на бизнесмени, че са изнудвани от Нотариуса, който пък се е ползвал с протекции там.

Въпреки смъртта на Божанов продължават заплахите срещу съдия Владислава Цариградска, която направи разкрития, свързани с него.

Каква обаче е голямата картина? Какво излезе наяве и какво се потвърди за начина, по който работи съдебната система?

Гледайте журналиста Борис Митов в Студио България на Свободна Европа с Генка Шикерова.

LOOP Kiril Petkov .mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Какво е корупция и кое е задкулисието? Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков говори за промяната в отношението си към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и лидера на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

За първи път България се управлява от правителство на ротационен принцип. В него "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) си партнират с ГЕРБ и с ДПС, които доскоро сочеха като източник на корупция и задкулисие.

През март премиерът Николай Денков от ПП-ДБ трябва да подаде оставка, а на негово място да бъде избрана Мария Габриел от ГЕРБ. Точно заради това, месец преди така наречената ротация, около партньорите в коалицията става по-шумно. Отново започва да се говори и за предсрочни парламентарни избори.

Може ли да се прави правосъдна реформа с доскорошните символи на корупция, къде отиде задкулисието и какви са отношенията в управлението преди ротацията?

Гледайте Кирил Петков в Студио България с Генка Шикерова.

Заредете още

XS
SM
MD
LG