Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Sorry! No content for 28 март. See content from before

26 март 2024, вторник

Loop Polina Paunova, Miroliuba Benatova.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

"Продължаваме промяната – Демократична България" стигна до това да поиска да реализира кабинет с втория мандат, но с премиер от ГЕРБ-СДС. От партията на Бойко Борисов пък отказаха това предложение. То дойде във вторник малко след като парламентът прие, че първият мандат, връчен на ГЕРБ преди седмица, с премиер Мария Габриел е приключил неуспешно. Тя оттегли кандидатурата си. Делян Пеевски отново застана до ГЕРБ и каза, че ДПС няма да подкрепи правителство нито с втория, нито с третия мандат.

Така ситуацията изглежда като че ли новите избори са неизбежни, но пък позициите на партиите се сменят постоянно и всичко изглежда, че е предпоследно. За това как стигнахме дотук и какво доведе до провала на сглобката Генка Шикерова разговаря с журналистите Полина Паунова от Капитал и Миролюба Бенатова.

IVAN BAKALOV Loop
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Дело за няколко милиона лева е на финалната права и предстои да бъде спечелено от една страна, която иска да вземе своето. В съдебна зала обаче влиза нов адвокат, който твърди, че представлява тази страна. В крайна сметка неговата намеса води до загуба на делото, а страната, която уж представлява, губи парите.

В историята са замесени лица, близки до Мартин Божанов – Нотариуса, членове на ВСС, голяма банка и известна бизнесдама.

Всичко се случва в сянката на контрола на ГЕРБ и Бойко Борисов.

В момента ГЕРБ и ПП-ДБ се опитват да запазят общия си кабинет, но има ли Борисов друга цел?

За това говори журналистът Иван Бакалов в Студио България с Генка Шикерова.

Заредете още

XS
SM
MD
LG