Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Sorry! No content for 14 март. See content from before

12 март 2024, вторник

Nikolay Staykov Loop.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:24 0:00

Как правителството на Бойко Борисов се договори с руския президент Владимир Путин за строителството на „Турски поток“ и за какво говори мълчанието около появилата се "Пътна карта" за газопровода?

Съоснователят на Антикорупционния фонд (АКФ) Николай Стайков говори за тайните срещи за „Турски поток“, саудитската строителна фирма, която служи като параван, и документите, които изтекоха от разбитата поща на съветник на руски политик.

Защо това е важно – защото строителството на Турски поток позволи на Русия да заобиколи Украйна и да я нападне. Каква е ролята на правителството на ГЕРБ тогава – направи това заобикаляне възможно, бързо и за сметка на българския данъкоплатец.

Генка Шикерова разговаря с Николай Стайков от АКФ.

Kalin Yanakiev loop.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Най-дългото знаме, най-високият пилон, най-древният народ с древното мъжко хоро в реката на Йордановден. За всичко това чуваме покрай празници. Все поводи за гордост покрай нещо „най“ и то българско. Защо се налага да си създаваме подобни поводи за национална гордост?

Какво се случва с българската история? Подменя ли се и защо? Гост на Генка Шикерова тази седмица по темата за налагането на митове и съчиняване на нова история на България е проф. Калин Янакиев. Той е преподавател във Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Заредете още

XS
SM
MD
LG