Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Loop Polina Paunova, Miroliuba Benatova.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

"Продължаваме промяната – Демократична България" стигна до това да поиска да реализира кабинет с втория мандат, но с премиер от ГЕРБ-СДС. От партията на Бойко Борисов пък отказаха това предложение. То дойде във вторник малко след като парламентът прие, че първият мандат, връчен на ГЕРБ преди седмица, с премиер Мария Габриел е приключил неуспешно. Тя оттегли кандидатурата си. Делян Пеевски отново застана до ГЕРБ и каза, че ДПС няма да подкрепи правителство нито с втория, нито с третия мандат.

Така ситуацията изглежда като че ли новите избори са неизбежни, но пък позициите на партиите се сменят постоянно и всичко изглежда, че е предпоследно. За това как стигнахме дотук и какво доведе до провала на сглобката Генка Шикерова разговаря с журналистите Полина Паунова от Капитал и Миролюба Бенатова.

IVAN BAKALOV Loop
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Дело за няколко милиона лева е на финалната права и предстои да бъде спечелено от една страна, която иска да вземе своето. В съдебна зала обаче влиза нов адвокат, който твърди, че представлява тази страна. В крайна сметка неговата намеса води до загуба на делото, а страната, която уж представлява, губи парите.

В историята са замесени лица, близки до Мартин Божанов – Нотариуса, членове на ВСС, голяма банка и известна бизнесдама.

Всичко се случва в сянката на контрола на ГЕРБ и Бойко Борисов.

В момента ГЕРБ и ПП-ДБ се опитват да запазят общия си кабинет, но има ли Борисов друга цел?

За това говори журналистът Иван Бакалов в Студио България с Генка Шикерова.

Заредете още

XS
SM
MD
LG