Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Sorry! No content for 27 май. See content from before

21 май 2024, вторник

LOOP Todor Tagarev.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

Той стана обект на синхронизирана атака от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и от съпредседателя на ДПС Делян Пеевски. Това се случи на фона на очакваната ротация в правителството Денков-Габриел през март, но не само.

Бившият министър на отбраната Тодор Тагарев говори за това имало ли е натиск върху него, докато е бил на власт, както и защо Борисов и Пеевски го нападнаха.

Министерството на отбраната е ключово от гледна точка на сигурността. България е сред 18-те държави от НАТО с рекорден бюджет за отбрана. Сега предстои засилване на процеса на превъоръжаване, тоест става въпрос за много пари.

В Студио България с Генка Шикерова гостува Тодор Тагарев, който освен за вътрешнополитическата ситуация в България, ще говори и за тази на фронта в Украйна.

Loop Yasen Guev.mp4
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Рекламата на хазарта по телевизиите беше забранена. Забраната влиза в сила на 18 май. Само за една седмица ГЕРБ и ДПС предложиха поправката в Закона и тя беше приета в парламента. Това се случи няколко дни преди разпускането на Народното събрание. Какви са истинските причини зад това решение? Чии интереси стоят зад него и какъв ще е ефектът върху медиите? Генка Шикерова разговаря с бизнес консултанта Ясен Гуев по тези въпроси.

Години наред хазартът се рекламираше в ефир, въпреки че това беше забранено по закон. Освен това може да доведе до зависимост и други проблеми за зрителите на всякаква възраст. Но след 2020 г. рекламните бюджети на хазартните компании отбелязват рекорди. Те са основен източник на приходите на бТВ и Нова телевизия. Не е трудно човек да се сети, че спирането им е проблем. Как ще повлияе това на вече компрометираната медийна свобода и защо точно сега – месец преди поредните парламентарни избори? Гледайте.

Заредете още

XS
SM
MD
LG