Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Sorry! No content for 10 май. See content from before

7 май 2024, вторник

Loop Митрополит Антоний.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

Знаете ли, че през юни в страната се провеждат не два, а три вида избори? Българската православна църква (БПЦ) трябва да избере нов патриарх в края на месеца. Той ще бъде избиран между трима митрополити, имената на които ще станат известни на 20 юни. След смъртта на патриарх Неофит обаче в Църквата има напрежение и крайно противопоставяне. Пловдивският митрополит Николай пък написа писмо, че не желае да бъде номиниран.

Генка Шикерова разговаря със Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний за това какво се случва в БПЦ. Други теми, които двамата засягат, са за влиянието на Русия в българската църква, позицията на Светия Синод спрямо войната в Украйна, както и за продължаващото влияние на Държавна сигурност в БПЦ.

Loop Veselin Denkov.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

Каква е цената на прокуратурата и докъде стига мрежата за влияние на Мартин Божанов – Нотариуса? За това говори бизнесменът Веселин Денков.

През 2020 г., след разговор със Сотир Цацаров, тогава председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), Денков беше задържан и прекара около година и половина в следствения арест и под домашен арест. Историята му беше разказана в разследването на неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ) "Списък за бърз контрол".

В него бившата манекенка Ивайла Бакалова разказва как са ѝ поискани пари от Божанов за освобождаването от ареста на партньора ѝ – бизнесмена Веселин Денков. Името на Мартин Божанов е свързано с мрежа за влияние и контрол в съдебната система.

Бакалова е и един от основните свидетели по т.нар. дело „Барселонагейт“ за пране на пари, в което беше разследван бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Как се повдигат обвинения от прокуратурата и колко струва да се оттеглят? Веселин Денков е в Студио България с Генка Шикерова.

Заредете още

XS
SM
MD
LG