Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Sorry! No content for 27 април. See content from before

25 април 2024, четвъртък

Loop Veselin Denkov.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

Каква е цената на прокуратурата и докъде стига мрежата за влияние на Мартин Божанов – Нотариуса? За това говори бизнесменът Веселин Денков.

През 2020 г., след разговор със Сотир Цацаров, тогава председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), Денков беше задържан и прекара около година и половина в следствения арест и под домашен арест. Историята му беше разказана в разследването на неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ) "Списък за бърз контрол".

В него бившата манекенка Ивайла Бакалова разказва как са ѝ поискани пари от Божанов за освобождаването от ареста на партньора ѝ – бизнесмена Веселин Денков. Името на Мартин Божанов е свързано с мрежа за влияние и контрол в съдебната система.

Бакалова е и един от основните свидетели по т.нар. дело „Барселонагейт“ за пране на пари, в което беше разследван бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Как се повдигат обвинения от прокуратурата и колко струва да се оттеглят? Веселин Денков е в Студио България с Генка Шикерова.

Loop Ognyan Minchev.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:26 0:00

Ротацията се провали. ГЕРБ и ДПС поискаха избори. "Продължаваме промяната-Демократична България" не затвориха вратата за нови разговори с досегашните си партньори.

Същевременно на политическата сцена се появи нов играч в лицето на Ваня Григорова. Елена Йончева пък ще бъде кандидат за евродепутат от ДПС.

Какво ще се случи след изборите? Колко дълго ще управлява служебният кабинет? Ще си станат ли още по-близки партньори ДПС и ГЕРБ? За това говори политологът и преподавател в Софийския университет проф. Огнян Минчев в Студио България с Генка Шикерова.

Заредете още

XS
SM
MD
LG