Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Loop Nikolay Denkov.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Кой събори правителството? За това ще си говорим с бившия премиер Николай Денков. Той управлява до миналата седмица, когато с указ на президента, но по новия ред на конституцията, беше назначено служебно правителство.

Кабинетът „Денков-Габриел“ падна, когато трябваше да се случи т.нар. ротация. Дотук се стигна, защото ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не успяха да се разберат за състава на новото правителство и за предстоящите реформи. Основните причини, които бяха споменавани от различни участницив преговорите, бяха, че вътрешният министър Калин Стоянов трябва да остане на поста си и че ГЕРБ не искат да подпишат споразумение за правосъдна реформа. Така ли беше наистина?

През 9-те месеца, в които беше премиер, Денков не беше единственият, който говореше от името на правителството. Често лидерите на партиите в сглобката Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и председателят на ДПС, което подкрепяше управлението, Делян Пеевски правеха изявления от името на властта. Какво е да преговаряш с Пеевски и Борисов? Николай Денков най-добре може да отговори и на този въпрос.

LOOP Tihomir Bezlov.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:32 0:00

35 години след падането на комунистическия режим и закриването на тайните служби все още говорим за влиянието на сътрудниците на Държавна сигурност и контролираните канали за контрабанда на различни стоки.

Скандалът около бившия вече главен секретар на МВР Живко Коцев избухна в началото на април. Частичната информация, която се появява, обаче ни връща повече от 30 години назад и „държавните“ канали за контрабанда.

Паскал, Доктора, Самоковеца, Таки, Къро са само част от прякорите, които се споменават. Част от тях са вече покойници. Кои са тези хора и каква е ролята им днес? За да разберем настоящето, ще си поговорим за миналото. Гост на Генка Шикерова е Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Заредете още

XS
SM
MD
LG