Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Sorry! No content for 25 юли. See content from before

23 юли 2024, вторник

Loop Bozhidar Bozhanov.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ загуби значителна част от избирателите си на последните избори. Това доведе до оставката на Христо Иванов от ДБ, както и до промяна на лицата от ПП, които виждаме най-често по новините. В процес на форматиране ли е ПП-ДБ? Как планират да си върнат доверието на хората от коалицията?

Зам.-председателят на Парламентарната група на ПП-ДБ Божидар Божанов е гост на Генка Шикерова. Само влизането в сглобката с ГЕРБ ли е причина за лошия резултат на ПП-ДБ? Сигурни ли са вече поредните предсрочни парламентарни избори през есента на 2024 г.?

В понеделник от формацията взеха и веднага върнаха неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство. Това се случи, след като коалицията изненадващо се оказа втора по големина група в парламента. Разцепването в ДПС по оста Делян Пеевски-Ахмед Доган доведе до намаляването на броя на депутатите в парламентарната им група.

Loop Mustafa Emin.mp4
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

Какво е да си срещу Пеевски в район на ДПС?

През 2021 г. Айше Емин стана много популярна в социалните мрежи като символ на готовността на хората от смесените райони да излязат от модела на страха и зависимостите.

Тя гласува в Рибново, община Гърмен, област Благоевград. Мястото се смята за традиционен район за ДПС и за Делян Пеевски.

Какво се случва там днес? Влияе ли на хората войната между Ахмед Доган и Пеевски и цялостното разцепление в ДПС?

В студио България с Генка Шикерова гостува членът на Националния съвет на "Да, България" и жител на Рибново Мустафа Емин.

Той говори и за процесите в собствената си партия и за това дали ще се запази коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Заредете още

XS
SM
MD
LG