Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Loop Ivelin Mihaylov.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

Появата на "Величие" на политическата сцена след парламентарните избори от 9 юни беше изненадваща. Още по-изненадваща обаче е скоростта, с която сега тя се разпада. Идеологът на "Величие" Ивелин Михайлов говори за миналото и за бъдещето на партията, както и за отношенията си с другия лидер - Николай Марков.

В 50-тото Народно събрание "Величие" има 13 депутати. През последните седмици обаче помежду им има напрежение. То идва на фона на опитите за създаване на правителство с първия мандат на ГЕРБ. Очаква се партията да бъде подкрепена от ДПС, като двете партии общо имат 114 депутати от нужни 121.

В понеделник ГЕРБ получи мандата за съставяне на правителство и го върна изпълнен веднага. Това се случи, без да са провеждани официални разговори за подкрепа. Същия ден Ивелин Михайлов каза, че е бил заплашван от Николай Марков, а във вторник Михайлов заговори за разцепление.

Какво се случва във "Величие", кога и откъде се появи Николай Марков и ще помогне ли партията на ГЕРБ. На тези и други въпроси отговаря Ивелин Михайлов в Студио България с Генка Шикерова.

Loop Radan Kanev.mp4
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:16 0:00

Първо бяха поотделно. След това се обединиха. Гласовете за тях обаче спаднаха така или иначе. Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) беше определена за големия губещ от парламентарния вот на 9 юни. Какво е бъдещето ѝ - за това говори евродепутатът от партията Радан Кънев.

След резултатите от изборите лидерът на "Да, България" Христо Иванов подаде оставка, председателят на ДСБ Атанас Атанасов каза, че ще поиска вот на доверие, а Кирил Петков от "Продължаваме промяната" каза, че ще търси реванш.

Дават ли си сметка за случилото се лидерите партиите в коалицията ПП-ДБ и какви действия предприемат, за да възвърнат доверието на хората в себе си? В Студио България с Генка Шикерова е Радан Кънев, който беше избран за евродепутат.

Заредете още

XS
SM
MD
LG