Връзки за достъпност

Извънредни новини

Русия атакува Киев с дронове. Украинската отбрана ги свали


Илюстративна снимка.
Илюстративна снимка.

Руските войски атакуваха Киев с дронове през нощта срещу вторник. Всички безпилотни апарати са свалени от силите за противовъздушна отбрана. Това каза Сергей Попко, ръководител на киевската градска военна администрация.

"Алармата за противовоъздушна отбрана продължи три часа. Врагът използва ирански дронове "Шахед". Това е вече шестата атака с дронове срещу столицата този месец", каза той.

По думите му по данни към този момент в столицата на Украйна няма жертви и разрушения.

Русия редовно бомбардира украински градове, по-специално Киев, с дронове и ракети.

В понеделник руската армия атакува с дронове украинското пристанище Рени, което са намира на река Дунав по границата на Украйна с Румъния.

Малко по-рано руските власти съобщиха за атаки с дрон срещу Москва и склад за боеприпаси в окупирания Крим. Тогава Министерството на външните работи на Русия заплаши, че ще "вземе твърди мерки в отговор" и обвини Украйна за случаите.

Киев обикновено не коментира подобни инциденти. В понеделник представителят на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна Андрий Юсов каза, че "това е процес, който ще продължи и ще набира скорост", докато руските войски не напуснат територията на Украйна.

Руската армия атакува Украйна на 24 февруари 2022 г. и оттогава войната се води изцяло на територията на Украйна. Хиляди украински цивилни са убити, а над 6 милиона са принудени да напуснат домовете си.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG