Връзки за достъпност

Извънредни новини

Четирима са жертвите след наводненията в община Царево


На плаж "Нестинарка" до Царево има много щети след бурята.
На плаж "Нестинарка" до Царево има много щети след бурята.

Четирима души са загинали по време на наводненията в община Царево във вторник. Това потвърди окончателно кризисният щаб в сряда вечер.

По-рано вътрешното министерство съобщи, че двама мъже са загинали, а две жени - майка и дъщеря се издирват. Впоследствие властите потвърдиха, че и те са загинали.

Кметът на Царево Георги Лапчев потвърди, че това са председателят на Районния съд в Царево Мария Москова и дъщеря ѝ - ветеринарният лекар д-р Даниела Йорданова.

Двете са пътували заедно в автомобил, който е пропаднал в река след срутване на мост и е бил завлечен в морето.

Няма нови сигнали за изчезнали хора, казаха от вътрешното министерство по-рано в сряда.

Обилни валежи на 5 септември предизвикаха сериозни наводнения по Южното Черноморие. Двата язовира и реките в община Царево преляха, бяха отнесени мостове и се активираха свлачища. Малки населени места и къмпинги в района бяха евакуирани.

Единственият път в Община Царево, който остава затворен към момента, е този между Ахтопол и Синеморец, съобщиха по-рано от Общината.

На някои места беше спряно електричеството заради риска от токов удар.
На някои места беше спряно електричеството заради риска от токов удар.

Премиерът Николай Денков посети наводнените райони в сряда и каза, че държавата ще помогне на пострадалите.

Започна и извозването с автобуси на туристи, отседнали в разрушения къмпинг "Нестинарка" край Царево, съобщи БТА.

Обходите на територията на цялата Община Царево продължават в сряда, въпреки че няма повече сигнали за бедстващи хора. Това съобщи пред журналисти в Царево директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас Николай Николаев.

По думите му във вторник вечерта са започнати отводнителни дейности и повечето екипи на пожарната ще се занимават с отводняване в сряда, а не с евакуация.

Във вторник кметът на общината Георги Лапчев обяви бедствено положение, което продължава най-малко 5 дни.

Сигнали за бедстващи граждани в община Царево могат да се подават тук, съобщиха от министерството на труда и социалната политика.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG