"Талантлив лидер". Тейлър Суифт подкрепи Камала Харис на президентските избори в САЩ

Концерт на Тейлър Суифт на стадион "Уембли" в Лондон, 21 юни 2024 г.

Американската поп звезда Тейлър Суифт подкрепи кандидатурата на Камала Харис от Демократическата партия за президент на Съединените щати.

"Смятам, че тя е уверен и талантлив лидер и вярвам, че можем да постигнем много повече в тази страна, ако ни води спокойствие, а не хаос", написа Суифт в Инстаграм след дебата на Харис с конкурента ѝ от Републиканската партия Доналд Тръмп.

Подкрепата на Суифт за Харис идва дни преди предварителното гласуване за президент на САЩ в някои щати. Изборите ще се проведат на 5 ноември.

Певицата подкрепя и решението на Харис да избере Тим Уолз за потенциален вицепрезидент, като отбелязва, че той от десетилетия се бори за правата на ЛГБТ хората, ин витрото и правото на жената на аборт и собствено тяло.

Суифт е придружава поста със своя снимка с котарака си Бенджамин Бътън, която озаглавява "Бездетна дама с котка".

Това е препратка към думите на кандидата си за вицепрезидент Джей Ди Ванс, с които Тръмп отива на изборите. През 2021 г. Ванс нарече жените политици от Демократическата партия "група бездетни дами с котки, които сами са нещастни и искат да направят останалата част от страната нещастна".

Постът на Суифт събра над пет милиона харесвания за три часа. Екипът на Харис каза, че подкрепата на Суифт не е съгласувана с тях.

Тим Уолз разбра за поста на певицата по време на интервю за MSNBC, съобщава Асошиейтед прес. Когато изказването му беше прочетено, той се усмихна и каза: "Беше красноречиво. Беше ясно. Това е видът смелост, от който се нуждаем в Америка, за да се изправим".

Още по време на предварителните избори за кандидат-президенти в Републиканската и Демократическата партия през март Суифт изпрати ясно послание към последователите си - "използвайте гласа си". Но тогава не даде заявка за подкрепа за някого.

Вижте също Може ли Тейлър Суифт да повлияе на изборите за президент на САЩ