Тийнейджър е заподозрян за нападение с нож в Солинген, Германия. Полицията го арестува

Специални части на полицията в Солинген, Германия, където в петък вечерта бяха нападнати на случаен принцип хора, участващи във фестивал. 24 август 2024 г.

Полицията в Германия задържа заподозрян за атака с нож в германския град Солинген. Името на нападателя не се съобщава. Известно е, че той е на 15 години, съобщиха местните власти.

Новината идва, след като в петък вечерта неизвестен уби трима души и рани тежко петима. Това се случи по време на празника на град Солинген, който отбелязва 650 години от своето основаване. Тържествата бяха предвидени до 25 август, но след атаката бяха отменени, съобщава Дойче веле.

Нападателят е размахвал нож с хаотични движения, докато се е намирал точно пред сцената, разположена на градски площад. Ударите са били нанесени предимно по гърлата на жертвите, съобщиха полицейските власти.

Загинали са една жена и двама мъже. Ранени са 8 души, 5 от които са в опасност за живота.

Докато полицията издирваше нападателя, жителите на града бяха помолени да не излизат от вкъщи.

„Тази вечер всички в Солинген сме в шок, ужас и изпитваме голяма тъга. Искахме заедно да отпразнуваме годишнината на нашия град, а сега се налага да оплакваме загиналите и ранените“, написа във Фейсбук кметът Тим Курцбах.

Вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл дойде в града и допусна, че атаката е била планирана.

Мотивите на извършителя не са известни.

Вижте също Ще си изгори ли пръстите Западът? Какво знаем за протестите с горене на Корана в Швеция и Дания