Връзки за достъпност

Извънредни новини

Украйна унищожи руски команден пост в Крим


Нападението срещу военновъздушната база в Саки през 2022 г. вся сериозна паника у местното население и руските туристи.
Нападението срещу военновъздушната база в Саки през 2022 г. вся сериозна паника у местното население и руските туристи.

Украинските сили са унищожили команден пост в контролираната от Русия военновъздушна база в Саки на полуостров Крим. Това съобщи в Телеграм командирът от вонновъздушните сили на Украйна Микола Олешчук.

Новината идва на фона на обявените от президента Володимир Зеленски намерения на Украйна да се концентрира върху офанзива на полуостров Крим и унищожението на Черноморския флот на Русия през 2024 г. В петък Киев съобщи, че е ударил руски военен команден пункт край Севастопол и военна част край град Евпатория на окупирания полуостров Крим.

„Всички цели бяха унищожени“, написа Олешчук.

В същото време Москва съобщи, че е свалила четири украински крилати ракети над Крим.

Твърденията на Украйна и Русия не могат да бъдат независимо потвърдени.

Военновъздушната база в Саки не за пръв път е обект на украински удари. През лятото на 2022 г. атака срещу нея вся паника сред местното население и руските туристи. През септември 2023 г. Киев отново обяви, че е нанесъл поражение на базата, което беше отречено от Москва.

Новината от събота дойде на фона на ново смъртоносно нападение на Русия, при коетозагина 35-годишен мъж от Херсонска област.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG