Връзки за достъпност

Извънредни новини

Тим Уолз прие номинацията на демократите за вицепрезидент на САЩ


Кандидатът за вицепрезидент на Демократическата партия Тим Уолз
Кандидатът за вицепрезидент на Демократическата партия Тим Уолз

Губернаторът на щата Минесота Тим Уолз официално прие в сряда номинацията на партията си за вицепрезидент в сряда, третия ден от националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго.

Уолз беше избран за кандидат за вицепрезидент от Камала Харис на 6 август, след като в края на юли тя пое кандидатурата на демократите за президент от настоящия държавен глава Джо Байдън. Харис беше официално номинирана от делегатите на партията във вторник.

„Благодаря ви, че внесохте радост в тази битка“, каза той на присъстващите в залата в сряда.

Уолз не беше сред най-известните политици в САЩ преди да бъде избран от Харис, и използва речта си, за да се представи. Той изложи някои моменти от биографията си, включително от израстването си в щата Небраска и работата си като учител и треньор по футбол в Минесота. Уолз е и дългогодишен ветеран, служил в Националната гвардия.

По-рано в сряда кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп определи конвенцията на демократите като „шарада“, обвини бившия президент Барак Обама, че е бил "гаден" по време на своята реч във вторник и каза, че според него, ако Харис спечели, "почти сигурно ще имаме Трета световна война".

Тръмп среща критики от страна на свои съмишленици от Републиканската партия за това, че често атакува Харис и други демократи с нападки и обиди, вместо да се фокусира върху техни политики.

Освен Уолз в третия ден на конгреса говори също бившият президент Бил Клинтън и популярната в САЩ телевизионна водеща Опра Уинфри. Конгресът беше открит в понеделник от Байдън, а във вторник подкрепата си за Харис изразиха Барак Обама и съпругата му Мишел Обама. Закриването ще се състои в четвъртък с реч на Харис.

Изборите ще се състоят на 5 ноември, като преди тях са насрочени няколко телевизионни дебата между Харис и Тръмп.

Прокурор, сенатор, вицепрезидент. Коя е Камала Харис
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00
  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG