Връзки за достъпност

Извънредни новини

Избухна пожар в склад за фойерверки в Елин Пелин. Има ранени


Elin Pelin fire, explosion, Bulgaria
Elin Pelin fire, explosion, Bulgaria

Избухна пожар в склад за фойерверки между Елин Пелин и гара Елин Пелин. Пожарът е започнал след взрив в склада около 18:30 ч., съобщават трите национални телевизии.

По-тежко пострадали с изгаряния от трета степен са 40-годишен мъж и 30-годишна жена. Те са били откарани в "Пирогов". БНТ съобщава, че в Спешна помощ е получен сигнал за общо четирима ранени.

"Горят три склада. Извадихме двама пострадали - един мъж и една жена, която е тежко пострадала. По непотвърдена информация има ранени още служители на фирмата, които са пострадали. Непрекъснато гърми и трещи", каза главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Той допълни, че министерството няма точна информация колко души са били в складовете в момента на взирва.

По данни на кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов около склада няма други сгради, а в сградата е имало само фойерверки.

„Жителите да са спокойни“, каза още той и добави, че в склада работят между четирима и осем души, но той самият няма информация колко са били в сградата в момента на взрива.

Вътрешният министър Калин Стоянов каза, че в района на пожара има общо шест склада с пиротехнически изделия.

Районът около складовете е отцепен.

От Министерския съвет съобщиха, че премиерът Димитър Главчев пътува към мястото на инцидента.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG