Връзки за достъпност

Извънредни новини

Пожарът край пловдивското село Царацово е потушен. Двама пожарникари пострадаха леко


Пожарът в завода за отпадъци в Царацово, Пловдивско
Пожарът в завода за отпадъци в Царацово, Пловдивско

Пожарът край пловдивското село Царацово е потушен, съобщи в четвъртък пред БНТ Димитър Бришимов - зам.-директор на пловдивската пожарна.

По-рано там се запали завод за отпадъци. Пожарът е един от многото, които избухнаха през последните седмици в цялата страна.

При гасенето в Царацово са пострадали леко двама пожарникари - единият е самият Бришимов, който е потърсил лекарска помощ заради изхвърлени полимери. Другият огнеборец е с контузия на крака.

Заводът в селото е събирал и преработвал промишлени отпадъци за суровина. Все още причината за огъня се изяснява.

През цялата нощ са извършвани измервания на въздуха както от пожарната, така и от РИОСВ и не е установено замърсяване, каза областната управителка на Пловдив Христина Янчева.

Гасенето на пожара в Царацово
Гасенето на пожара в Царацово

В същото време обстановката в община Струмяни, където по-рано пожар обхвана големи площи от Малешевската планина, както и земеделски земи, остава сложна.

Към момента населените места са изолирани с просеки.

"Нещата са под контрол. Работим по увеличаване на просеките, увеличаване на тяхната ширина. От снощи имаме още един булдозер, с по-голям капацитет, така че работят в тази посока", каза зам.-директорът на Югозападното държавно предприетите (ЮЗДП) инж. Ваня Каменова.

Там в сряда два шведски самолета за гасене замениха самолетите, изпратени от Франция.

Продължава да гори и пожарът при границата с Гърция, където огънят е навлязъл от 50 до 100 метра в българска територия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG