Връзки за достъпност

Извънредни новини

МВР разследва възможността за още съучастници в убийството на Пейо Пеев


Главният секретар на МВР Живко Коцев
Главният секретар на МВР Живко Коцев

МВР разследва възможността за още съучастници в убийството на Пейо Пеев, каза главният секретар на МВР Живко Коцев в ефира на бТВ в събота.

Новината идва, след като в края на миналата седмица МВР съобщи за убийството на мъжа и каза, че за него са задържани съпругата на жертвата и майката на жената. Основната версия за убийството е спор за родителски права.

"Възможно е да има и други задържани и кръгът на обвиняемите да се разшири. Може да са помогнали за укриване на колата, тялото, да се заличат следите", каза Коцев в събота.

Автомобилът на убития мъж е открит от МВР, опожарен в гора близо до хижа "Алеко". По думи на главния секретар на МВР има данни, че тъщата е закарала колата там, затова се разследва и как се е прибрала.

Преди дни стана ясно, че МВР разследва двама мъже за съучастие.

След случая Софийският градски съд (СГС) задържа за постоянно в ареста тъщата на Пеев - Красимира Трифонова, но пуска под домашен арест дъщеря ѝ. Като причина за това беше посочено, че тя трябва да се грижи за двете си деца - на 6 години и на 4 месеца.

Впоследствие обаче стана ясно, че и двете деца са под закрила на социалните власти. Коцев каза, че това не е било известно при определянето на мярката. Той очаква в следващата фаза на разследването да бъдат предоставени доказателства, които да обосноват постоянното задържане и на Габриела Славова.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG