Връзки за достъпност

Извънредни новини

Делян Пеевски отрече да е в конфликт с Ахмед Доган и обвини "деребеите в партията"


Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски
Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски

Делян Пеевски официално отрече да има конфликт между него и Ахмед Доган.

Той направи това в официално становище, публикувано на фейсбук страницата на пресцентъра на ДПС в неделя.

"Да съм ясен - противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има! Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има! Тема Доган-Пеевски няма и не може да има!", пише в позицията на съпредседателя на ДПС.

По думите на Пеевски обаче има противопоставяне между него и "деребеите в партията", без да назовава поименно кого има предвид. Според него те са авторите на всички "интриги, внушения, подмяна и манипулации" от последните дни.

"Ще се обърна с цялото си уважение към г-н Доган, за да кажа само едно "винаги съм бил до теб , винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило", пише Делян Пеевски в публикацията.

Изявлението на Пеевски идва на фона на срещата в събота в резиденция "Росенец" между Ахмед Доган и депутати и членове на партията, които се обявиха в негова подкрепа покрай случващото се през последните дни разцепление в ДПС. Сред тях бяха другият съпредседател на движението Джевдет Чакъров, както и Рамадан Аталай, който пръв разкри в интервю по Би Ти Ви, че между Доган и Пеевски има конфликт. Самият Делян Пеевски не беше поканен на срещата в "Росенец".

Участниците в срещата в лятната резиденция на Ахмед Доган "Росенец" в събота
Участниците в срещата в лятната резиденция на Ахмед Доган "Росенец" в събота

Невиждани досега сътресения започнаха в ДПС, след като в сряда парламентарната група на движението се раздели на две при гласуването на проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Тогава 30 от депутатите от парламентарната група го подкрепиха, а други 15, по искане на Ахмед Доган, гласуваха против.

Недоволство срещу Пеевски започна да се трупа след изборите на 9 юни, когато той предприе чистка на депутати и областни управители от партията.

След срещата в "Росенец" в събота, присъствалите на нея членове на движението се обявиха за "връщане към автентичното ДПС" и възстановяване на нормалното функциониране на партията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG