Връзки за достъпност

Извънредни новини

Тръмп няма да се кандидатира пак, ако загуби изборите през ноември


Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на Републиканската партия за нов мандат Доналд Тръмп каза, че няма да се кандидатира отново, ако не постигне победа през ноември.

Новината идва в разгара на кампанията и дена, след като в няколко американски щата започна предварително гласуване за изборите. Противник на Тръмп през ноември ще бъде Камала Харис. Преди седмици двамата се срещнаха в първия и единствен до момента дебат помежду си.

На въпрос на журналистката Шарил Аткинсън, дали отново би се кандидатирал, ако загуби през ноември, Тръмп отговори:

„Не, няма. Мисля, че това ще е всичко, това ще е всичко“, каза бившият президент.

От Асошиейтед прес коментират думите на Тръмп, като от медият посочват, че той не признава възможността законно да загуби изборите, както и че това е първият път, в който бившият президент казва, че не би се борил за място през 2028 г.

В същото време последните данни от няколко проучвания на Си Би Ес и Ен Би Си, проведени в последните дни, показват, че Камала Харис затвърждава преднината си пред Тръмп.

Харис беше избрана и прие да бъде кандидат на демократите, след като по-рано настоящият президент на САЩ Джо Байдън се оттегли от надпреварата след множество критики за физическото му състояние, отправени от ключови представители на Демократическата партия, както и от нейни донори.

Доналд Тръмп категорично спечели номинацията на Републиканската партия още преди месеци и официално я прие няколко дена след опита за атентат срещу него.

Изборите за президент на САЩ ще се проведат на 5 ноември.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG