Връзки за достъпност

Извънредни новини

Доналд Тръмп отказа да участва в нов предизборен дебат с Камала Харис


Бившият президент и кандидат за нов мандат от Републиканската партия Доналд Тръмп
Бившият президент и кандидат за нов мандат от Републиканската партия Доналд Тръмп

Доналд Тръмп отхвърля възможността да участва в нов предизборен дебат с опонента на президентските избори в САЩ Камала Харис. Това каза бившият президент по време на предизборно събитие в Северна Каролина.

Новината идва само два дни, след като двамата се изправиха в първия дебат помежду си. В него бяха обсъдени теми като икономика, войните в Украйна и Израел, мигрантите, абортите, правото на притежание на оръжие и т.н. Тръмп беше поставен в ситуация, в която му се налага да се отбранява.

Според множество проучвания, медии и анализатори именно Харис се оказа победител в дебата, въпреки че и двамата кандидати се обявиха за победители.

„Когато някой призьор загуби, първите му думи винаги си „искам реванш. Проучванията ясно показват, че аз спечелих дебата срещу другарката Камала Харис, радикалният ляв кандидат на демократите“, написа Тръмп в дълъг пост в собствената му социална мреж Truth Social.

Тръмп също се оплака, че дебатът с Харис е бил "нечестен" и "нагласен", защото срещу него, освен опонентът му, са били и модераторите.

От своя страна от кампанията на Харис потвърдиха нейната готовност да се изправи отново срещу бившия президент и кандидат на републиканците.

Харис беше избрана и прие да бъде кандидат на демократите, след като по-рано настоящият президент на САЩ Джо Байдън се оттегли от надпреварата след множество критики за физическото му състояние, отправени от ключови представители на Демократическата партия, както и от нейни донори.

Доналд Тръмп категорично спечели номинацията на Републиканската партия още преди месеци и официално я прие няколко дена след опита за атентат срещу него.

Изборите за президент на САЩ ще се проведат на 5 ноември, а предварителното гласуване в някои щати вече започна.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG