Връзки за достъпност

Извънредни новини

Жертвите от взрива край Елин Пелин вече са две. Почина и жената, ранена при експлозиите


Рзследващите екипи все още не могат да влязат на територията на унищожените складове заради продължаващи експлозии.
Рзследващите екипи все още не могат да влязат на територията на унищожените складове заради продължаващи експлозии.

Почина 20-годишната жена, която пострада при взривовете между град Елин Пелин и село Гара Елин Пелин в четвъртък, съобщиха от болница "Пирогов". Тя беше транспортирана в университетската болница в много тежко състояние.

Ден по-рано в болницата почина и баща й, който също беше ранен при експлозиите. Той е доц. Петър Шишков, преподавател в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и специалист в областта на взривната техника и технологиите.

Инцидентът се случи в четвъртък в склад за фойерверки, собственост на фирма "Енигма". Пожарът е започнал след взрив в склада около 18:30 ч. Причината за инцидента все още не е ясна.

В неизвестност продължават да са двама души, за които има данни, че са се намирали в района на експлозиите. Единият е 22-годишният син на собственика на фирмата за пиротехническа техника, а другият - 60-годишен служител.

Ситуацията в община Елин Пелин е овладяна. Отменена е частичната евакуация на село Гара Елин Пелин.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG