Връзки за достъпност

Извънредни новини

От фея до наследничка. Сара Снук и ролите, които променят живота


Сара Снук с наградата "Еми", 15 януари 2024 г., Лос Анджелис
Сара Снук с наградата "Еми", 15 януари 2024 г., Лос Анджелис

Ролята на фея по рождени дни като дете е първата ѝ подготовка за актьорската кариера. Днес тя е носителка на редица награди, сред които и "Еми" за най-добра актриса. Тя е Сара Снук и е Човек на деня на Свободна Европа.

В рамките на една седмица Сара Снук спечели две от най-престижните отличия в кино индустрията. Ролята ѝ на Шив Рой в сериала "Наследници" донесе на актрисата "Еми" и "Златен глобус" в категорията за най-добра актриса в драматичен сериал.

По-рано превъплъщението ѝ в единствената дъщеря на медиен магнат ѝ донесе и първия ѝ "Златен глобус" за най-добра женска поддържаща роля за 2021 г. От излизането на сериала актрисата получава и многобройни други номинации и отличия от критиците за изпълнението си.

"Наследници" разказва за четирите деца на медиен магнат, които се борят за доверието му с надеждата да наследят ръководната позиция в компанията.

Тази година драмата "Наследници" на HBO спечели общо шест награди "Еми", включително за трети път тази за най-добър драматичен сериал - за четвъртия си и последен сезон.

Матю Макфейдън, Сара Снук и Кийрън Кълкин (от ляво на дясно) позират заедно с наградите на 75-ата церемония "Еми" в Лос Анджелис.
Матю Макфейдън, Сара Снук и Кийрън Кълкин (от ляво на дясно) позират заедно с наградите на 75-ата церемония "Еми" в Лос Анджелис.

При получаването на наградата Сара Снук я посвети на "някого, който няма да разбере нищо от това, което казвам в момента". Тези думи тя отправя към дъщеря си, с която е бременна по време на снимките на последния сезон.

"Много е лесно да играеш, когато си бременна, защото хормоните бушуват. Усещането, че тя е с мен през цялото време, ми даде сили да играя. Оттук нататък всичко е за теб", каза актрисата от сцената.

Сара Снук е родена и израснала в Аделаида, Австралия. Още в ранна възраст Сара показва интерес в областта на сценичните изкуства и получава стипендия за изучаване на актьорската професия.

След гимназията тя е приета в престижния австралийски Национален институт за драматични изкуства (NIDA) и се дипломира през 2008 г. с бакалавърска степен по актьорско майсторство.

От фея до Шив Рой

Снук е най-малката от три сестри и в свои интервюта споделя, че от малки заедно са разигравали различни сценки. Тя допълва, че по време на детски рождени дни е влизала в ролята на фея, което намира за добра театрална подготовка.

“Ако можете да се превъплътите във фея на детско парти, можете да успеете навсякъде”, казва актрисата.

Актьорската ѝ кариера започва от театъра в Сидни през 2011 г., след това следват ролите ѝ в австралийски продукции. През 2010 г. получава ролята в телевизионния филм "Сестри на войната". Сара участва и в австралийската романтична комедия "Неподходящо за деца" (2012 г.), след което се появява в популярните филми "Джезабел" (2014 г.), "Предопределен" (2015 г.) и "Моделиерката" (2015 г.) .

След това се снима в биографичния филм за Стив Джобс, а през 2016 г. се появява в сериала на Netflix Black mirror. Две години по-късно получава ролята на Шив Рой в сериала на HBO "Наследници".

Когато получава покана за това превъплъщение и прочита сценария, тя си казва, че би гледала този сериал, но не е сигурна дали иска да играе в него.

В крайна сметка приема ролята, а персонажът на Шив по думите ѝ се е оказва важен в циничния, доминиран от мъже свят в сериала.

Висока летва

При започването на снимки за четвъртия сезон на "Наследниците" актьорите не са знаели, че той ще бъде и последен за поредицата. В своя публикация в Инстаграм актрисата описва преживяването като лудо приключение и връх в кариерата, който трудно ще бъде надминат.

При получаването на наградата си "Златен глобус" преди седмица тя дори каза, че "Наследници" е променил живота ѝ, но успехът не е само неин, а се дължи на целия екип, работи по сериала.

"Толкова съм горда от усърдната работа на всички сезон след сезон: всички поставихме високо летвата един за друг, след което я надминахме. Справихме се отлично във всяка област”, допълва тя.

Форум

XS
SM
MD
LG