Връзки за достъпност

Извънредни новини

Полша издига ограда по границата с руския анклав Калининград


Границата на Полша с руския анклав Калининград, 29 август 2016 г.
Границата на Полша с руския анклав Калининград, 29 август 2016 г.

Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак съобщи, че е наредил да бъде издигната временна ограда по границата с руския анклав Калининград. Това предаде Асошиейтед прес в четвъртък.

Блашчак е наредил строежа на оградата във връзка с подозрения на Варшава, че Русия възнамерява да съдейства на мигранти от Азия и Африка за нелегално прекосяване на границата.

Министърът добави, че границата трябва да бъде подсигурена, за да може Полша да се чувства сигурна. Оградата ще бъде временна, от бодлива тел, дълга дълга 210 км., колкото е границата, и висока 2,5 м. Работата ще започне в същия ден.

На границата между Полша и Беларус преди година се стигна до голяма мигрантска криза, след като като много хора я прекосиха незаконно. Полша построи стоманена ограда по границата с Беларус, работата по която приключи през юни.

Полски лидери и ръководители от Европейския съюз обвиниха беларуското правителство, което е съюзник на руския президент Владимир Путин, че е организирало миграцията, за да създаде хаос и разделение в ЕС.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG