Връзки за достъпност

Извънредни новини
Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов
Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов

Кампанията: За Трифонов "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са съюзници

На 14 ноември се провеждат избори за президент и за Народно събрание. В този блог може да следите само най-важното от развитието на кампанията.

14:12 4.10.2021

На 27 септември инициативен комитет официално издигна кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. В него има представители на БСП и "Има такъв народ", които подкрепят Радев. Новата коалиция "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев също обявиха подкрепа за Радев.

14:04 4.10.2021

В края на септември Галъп интернешънъл болкан публикува изследване, според което бившите управляващи от ГЕРБ са първа политическа сила, следвани от "Продължаваме промяната" - политическата сила на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Според проучването, в следващия парламент ще влязат още БСП, "Демократична България", "Има такъв народ", ДПС и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

14:00 4.10.2021

На 14 ноември се провеждат редовни избори за президент и вицепрезидент. Мандатът на Румен Радев и Илияна Йотова изтича през януари 2022 г. Датата на изборите беше решена от Народното събрание.

Президентът насрочи също за 14 ноември избори за 47-о Народно събрание. Депутатите от 46-то Народно събрание, излъчено на изборите на 11 юли тази година, не успяха да излъчат правителство.

Депутатите от 45-то Народно събрание, излъчено на изборите на 4 април тази година, също не успяха да излъчат правителство.

От 12 май насам България се управлява от служебни правителства, назначени от президента Радев, начело на които е Стефан Янев.

XS
SM
MD
LG