Връзки за достъпност

Извънредни новини

Антон Божков остава на свобода под гаранция от 1 млн. лева


Антон Божков
Антон Божков

Синът на Васил Божков – Антон, остава на свобода под гаранция от 1 милион лева, потвърди в четвъртък апелативният специализиран съд, приемайки, че няма данни за опасност той да извърши престъпление или да се укрие. Антон Божков стана обвиняем по делото срещу баща му през февруари и беше задържан за 72 часа, след което специализираният наказателен съд го пусна под гаранция.

Втората инстанция прие в четвъртък, че по делото няма доказателства той да е участвал в организираната престъпна група, ръководена според разследващите от баща му, а само е помагал за изпирането на пари. Защитата му пледира пред магистратите, че размерът на гаранцията му надвишава двойно семейните му доходи, но те прецениха, че сумата е адекватна и ще го възпре да се укрие от правосъдието.

Освен Васил Божков и синът му Антон, по делото за организираната престъпна група, ощетила държавата с над 550 млн. лева заради неплатени данъци и такси за лотарийни игри, обвиняема е и приятелката на хазартния бос Елена Динева, която беше пусната под гаранция от 1.5 млн. лева. Същата сума трябвае да плати за свободата си и членът на Надзорния съвет на ПФК "Левски" Александър Тумпаров.

Васил Божков и формалният мажоритарен собственик на "сините" Георги Попов се намират в Обединените арабски емирства. Българското правосъдно министерство вече изпрати искане за екстрадицията им, но по него все още няма отговор.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG