Шефът на пътната агенция подаде оставка след среща с Борисов

Ръководителят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов се оттегли от поста си след среща с премиера Бойко Борисов в сряда. Причината е проваленият старт на новата тол система за продажба на електронни винетки, който бе планиран за началото на годината, но по технически причини се отложи.

Глосов бе начело на АПИ малко повече от половин година, след като замени предшественика си Дончо Атанасов. Това е четвъртата оставка, свързана с неуспешното въвеждане на електронните винетки. По настояване на премиера с постовете си вече се разделиха прекият отговорник за тол системата Веселин Давидов, началникът на Националното тол управление Антон Антонов и съветникът на министъра на регионалното развитие Радослав Николов.

„Премиерът изрази недоволството си от организацията и поиска поемане на отговорност. В тази връзка реакцията на инж. Глосов беше да депозира оставка“, обясни регионалният министър Петя Аврамова.

Първоначално досегашният шеф на АПИ неглижира проблемите с продажбата на електронни винетки, определяйки ги като моментни трудности, обичайни за всяка нова система. Впоследствие обаче призна, че става въпрос за по-сериозни проблеми, които се отстраняват. Междувременно омбудсманът Мая Манолова призова за удължаване на гратисния срок до 15 януари, в който пътната полиция няма да налага глоби на шофьорите за липса на винетка