"Шоуто трябва да продължи". Владимир Зомбори, на когото обувките на славата не убиват

Владимир Зомбори

Актьор и певец, известен с множество роли в театъра, киното, телевизията и дублажа. Печели и финала в последния сезон на "Като две капки вода". Владимир Зомбори е роден на 3 юли и е Човек на деня на Свободна Европа.

"Ако не се завъртиш по телевизията, никой няма да разбере какво можеш и колко си добър. Адски е обидно", казва актьорът Владимир Зомбори в интервю за Нова телевизия за трудностите, пред които са изправени хората от неговата професия.

Той е на гребена на голямата слава отскоро, след като печели финала в предаването за таланти "Като две капки вода" по Нова. Зомбори участва и в кулинарното предаване "Черешката на тортата", а от есента ще води новия сезон на "Гласът на България" по бТВ.

Вижте също Сава Лолов, който диша театър, заразен от любовта на Татяна Лолова

Но Зомбори пее, готви и най-вече - играе в киното и театъра отдавна. Пред Нова телевизия той разказва как преди десетина години е започнал да работи като барман нощни смени, за да свърже двата края финансово.

"Бях актьор от "Малък градски театър зад канала", а не можех да се оправям. Трябваше да си плащам наема, трябваше да имам все пак и някакви пари за мен", казва той.

Такава е съдбата на немалко актьори не само в България. "Изял съм горчивите залци, поел съм и шамарите, и погалванията", казва той за пътя си към популярността.

Владимир Зомбори (вляво) получава наградата "Златно перо" от генералния директор на БТА Кирил Вълчев, 21 май 2024 г.

Владимир Зомбори е роден на 3 юли 1988 г. в Пловдив. Завършва професионалната гимназия за сценични и екранни изкуства, след това - актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на Атанас Атанасов.

Започва кариерата си веднага - в трупата на Малък градски театър "Зад канала". Паралелно играе в много филми и сериали, сред които "Миграцията на паламуда", "Пеещите обувки", "Воевода", "Дъвка за балончета", "Следвай ме", "Видяно", "В сърцето на машината", "Игра на доверие", "Столичани в повече", "Под прикритие", "Пътят на честта", "С река на сърцето", "Мен не ме мислете", "Вина".

От 2010 г. гласът на Зомбори озвучава десетки роли в игралното и анимационно кино, както и аудиокниги.

Но името му става известно от телевизията, както сам казва - иначе "никой няма да разбере колко си добър и какво можеш".

През 2011 г. Зомбори участва в първия сезон на музикалното риалити "Екс Фактор България", където е първият отпаднал финалист. През 2021 г. и 2024 г. е участник в кулинарното риалити "Черешката на тортата", а на 13 май 2024 г. спечелва финала на 12-я сезон на шоуто за музикални имитации "Като две капки вода".

В него участниците имитират известни певци, а Зомбори се справя блестящо с нелеката задача да влезе в певческия диапазон на Фреди Меркюри от "Куин", като изпява "Show Must Go On" ("Шоуто трябва да продължи").

"Предаването ми се отрази по най-благоприятния начин. Даде ми популярност, оценка на труда ми. Много съм щастлив", казва той пред "24 часа".

"Това е моментът, в който си казваш "ето аз достигнах някакво ниво в професионален аспект, където мога да си позволя да казвам не", добавя Замбори пред Нова телевизия.

"Удобни са обувките на славата до такава степен, че с тях можеш да ходиш по едни места, по които със старите обувки не си можел да ходиш", добавя той.

Владимир Зомбори с Весела Бабинова - с която са двойка и в живота - в комедията "Заклеваш ли се в децата?" от Саломе Льолуш.

Владимир Зомбори обаче няма страх от това, че славата би завъртяла главата му и би го накарала да се самозабрави.

Защото има нещо много по-голямо и от актьорската професия, и от славата - обичта на любимата му - актрисата Весела Бабинова и на тяхното дете. По думите му, най-любимата му роля е именно житейската - на съпруг и баща.

"Нашето представление, наречено семейство, изключително много ме зарежда и ми дава абсолютен смисъл за всичко, което правя", казва той.

Вижте също Надежда Косева, за която киното е начин на себеизразяване