Да управляваш с Борисов и Пеевски. Говори Николай Денков

Your browser doesn’t support HTML5

Loop Nikolay Denkov.mp4

Кой събори правителството? За това ще си говорим с бившия премиер Николай Денков. Той управлява до миналата седмица, когато с указ на президента, но по новия ред на конституцията, беше назначено служебно правителство.

Кабинетът „Денков-Габриел“ падна, когато трябваше да се случи т.нар. ротация. Дотук се стигна, защото ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не успяха да се разберат за състава на новото правителство и за предстоящите реформи. Основните причини, които бяха споменавани от различни участницив преговорите, бяха, че вътрешният министър Калин Стоянов трябва да остане на поста си и че ГЕРБ не искат да подпишат споразумение за правосъдна реформа. Така ли беше наистина?

През 9-те месеца, в които беше премиер, Денков не беше единственият, който говореше от името на правителството. Често лидерите на партиите в сглобката Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и председателят на ДПС, което подкрепяше управлението, Делян Пеевски правеха изявления от името на властта. Какво е да преговаряш с Пеевски и Борисов? Николай Денков най-добре може да отговори и на този въпрос.