На кого звънна Вучич за Сребреница

Your browser doesn’t support HTML5

Президентът Румен Радев отново използва неверни руски твърдения, за да плаши хората. Той се обяви против изпращане на войски в Украйна по време на среща с унгарския му колега. А НАТО никога не е искал да праща войници на фронта.

В понеделник пък обвини НАТО, че участва във войната на Русия в Украйна и че това крие риск от "ескалация" и "ядрен Армагедон". Това отново не е вярно и имитира руската риторика. Това се случва след известно затишие в говоренето му по отношение на войната в Украйна. Защо пак това е фокус за Радев?

България за малко щеше да се злепостави и по друга международно значима тема миналата седмица. Служебният премиер Димитър Главчев упражни натиск върху посланичката ни в ООН, за да направи услуга на сръбския президент Александър Вучич. Той пък е стар приятел на Бойко Борисов, както и един от най-близките партньори на руския президент Владимир Путин.

Гост на Генка Шикерова е Елена Поптодорова, която има богат опит в дипломацията. Тя е вицепрезидент на Атлантическия съвет в България, както и бивш посланик на страната в САЩ.