Борисов, Пеевски или Путин? Кой спечели изборите

Your browser doesn’t support HTML5

Бойко Борисов и ГЕРБ са безспорните победители от проведените в неделя парламентарни избори, но някъде им се губят около 200 хиляди гласа. Делян Пеевски и ДПС се изкачиха до второто място, но също получават по-малко гласове, отколкото партията печелеше при предишните избори. На Борисов и Пеевски обаче им трябва още една партия, за да могат да направят правителство. Кой ще им помогне?

Това е само един от въпросите, чиито отговори търсят журналистите Иван Бедров, Татяна Ваксберг и Генка Шикерова в извънредното издание на "Студио България" на Свободна Европа.

Тримата анализират и изненадата на изборите - партия "Величие", която също ще има депутати в Народното събрание. Откъде се взе "Величие"? Това поредната проруска партия ли е? Има ли връзки в миналото между хората от "Величие" и ГЕРБ?

Големият губещ на тези избори е коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България", която губи половината си избиратели. Председателят на "Да, България" Христо Иванов вече подаде оставка и няма да бъде депутат.

Победата на Борисов и Пеевски обаче идва заедно с още една новина - почти една трета от депутатите в новия парламент говорят с опорните точки на Путин и Кремъл. Гледайте разговора на Иван Бедров с Татяна Ваксберг и Генка Шикерова, за да научите кой е големият победител в изборите.