Сауна, пудел и пари. Защо изтичат снимки с главния секретар на МВР Живко Коцев

Your browser doesn’t support HTML5

Това е история, в която е намесено името на главния секретар на МВР Живко Коцев, арестувана е шефката на митниците Петя Банкова, както и Марин Димитров и Стефан Димитров - баща и син, сочени за контрабандисти.

Първи беше арестът на Банкова, който дойде преди седмица по време на акция на ДАНС. Тогава бяха задържани и Марин и Стефан Димитрови. Подозренията са за организирана престъпна група за контрабанда, в която беше намесено и името на определяния за контрабандист Никола Николов – Паскал.

По случая беше намесено и името на главния секретар на МВР Живко Коцев. Той първо подаде оставка, но два дни по-късно я оттегли и каза, че е действал под натиск.

Задейства се и активно мероприятие, свързано с изтичане на контролирана информация като снимки и протоколи от показания, свързани с Коцев. Те се появиха в каналите, за които официално стана ясно, че се използват от прокуратурата за атака срещу набелязани цели.

От целия сюжет най-сигурно изглежда, че една от целите е Калин Стоянов да бъде запазен на поста министър на вътрешните работи, което в крайна сметка се случи.

Защо операцията на ДАНС дойде в началото на кампанията? Как са свързани Марин и Стефан Димитрови с Живко Коцев и Калин Стоянов? Какво правят прокуратурата и МВР? Ще се заметат ли случаите с Мартин Божанов – Нотариуса и Петьо Петров – Еврото?

В Студио България с Генка Шикерова говори бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.