Тим Уолз прие номинацията на демократите за вицепрезидент на САЩ

Кандидатът за вицепрезидент на Демократическата партия Тим Уолз

Губернаторът на щата Минесота Тим Уолз официално прие в сряда номинацията на партията си за вицепрезидент в сряда, третия ден от националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго.

Уолз беше избран за кандидат за вицепрезидент от Камала Харис на 6 август, след като в края на юли тя пое кандидатурата на демократите за президент от настоящия държавен глава Джо Байдън. Харис беше официално номинирана от делегатите на партията във вторник.

Вижте също Кой е Тим Уолз, който иска да стане вицепрезидент на Камала Харис

„Благодаря ви, че внесохте радост в тази битка“, каза той на присъстващите в залата в сряда.

Уолз не беше сред най-известните политици в САЩ преди да бъде избран от Харис, и използва речта си, за да се представи. Той изложи някои моменти от биографията си, включително от израстването си в щата Небраска и работата си като учител и треньор по футбол в Минесота. Уолз е и дългогодишен ветеран, служил в Националната гвардия.

По-рано в сряда кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп определи конвенцията на демократите като „шарада“, обвини бившия президент Барак Обама, че е бил "гаден" по време на своята реч във вторник и каза, че според него, ако Харис спечели, "почти сигурно ще имаме Трета световна война".

Тръмп среща критики от страна на свои съмишленици от Републиканската партия за това, че често атакува Харис и други демократи с нападки и обиди, вместо да се фокусира върху техни политики.

Освен Уолз в третия ден на конгреса говори също бившият президент Бил Клинтън и популярната в САЩ телевизионна водеща Опра Уинфри. Конгресът беше открит в понеделник от Байдън, а във вторник подкрепата си за Харис изразиха Барак Обама и съпругата му Мишел Обама. Закриването ще се състои в четвъртък с реч на Харис.

Изборите ще се състоят на 5 ноември, като преди тях са насрочени няколко телевизионни дебата между Харис и Тръмп.

Your browser doesn’t support HTML5

Прокурор, сенатор, вицепрезидент. Коя е Камала Харис