Райън Рейнолдс, който обича да е единствената жертва на язвителния си хумор

Райън Рейнолдс

Той е един от най-популярните холивудски актьори. Това не му пречи постоянно да се надсмива над себе си, за което му помага даже собствената му съпруга. Казва, че това го прави по-добър в професията му. Историята на Райън Рейнолдс е изпълнена с успехи. И много смях.

За малко не се отказва от актьорството, когато е млад. Пробива с образи в романтични комедии, но е най-известен с екшъните си. Той е успешен бизнесмен, собственик е на спортни отбори, мобилни оператори и алкохолен бранд. Най-щастлив е с децата и съпругата си, с която често си разменят подигравки в социалните мрежи.

В сряда актьорът Райън Рейнолдс навърши 48 години. Само преди месеци в кината излезе поредният епизод от блокбъстъра с негово участие - "Дедпул". В него Рейнолдс влиза в ролята на едноименния комиксов герой на "Марвел", известен с невероятните си способности, но също и с хапливия хумор и неспирните закачки, които са типични и за самия актьор.

В последния епизод - "Дедпул и Върколака", Рейнолдс си партнира с Хю Джакман, който също се превърна в лице на "Марвел" заради ролята си в поредицата "Екс Мен".

Вижте също Сър Иън Маккелън, кралят вълшебник на киното и театъра

Рейнолдс се ражда на 23 октомври 1976 г. във Ванкувър, Канада, в семейство, в което той е най-малкият от общо четирима синове. Баща му е част от една от емблемите на страната – канадската кралска конна полиция, а след пенсионирането си се занимава с продажба на хранителни стоки. Майка му също се занимава с продажби.

„Според мен израстването ми във Ванкувър е много важен плюс в моя живот във всеки аспект от семейството, през бизнеса, кариерата ми в киното“, казва години по-късно актьорът.

Той се захваща с актьорството още на 13. Открива работа в телевизионни продукции, но те са само в телевизионни сериали. Появява се и в няколко епизода на „Досиетата Х“.

На 19 е толкова сломен, че решава да се откаже от актьорското поприще и започва да учи в политехнически университет. Само няколко месеца след началото на обучението си обаче се среща с познат приятел актьор. Той го кара да помисли да продължи кариерата си и двамата се местят в Лос Анджелис.

Там нещата продължават по същия начин – епизодични появявания в сериали, които са основно комедийни. Все пак с много търпение той успява и постига първият си по-голям пробив в ситкома „Две момчета и едно момиче“.

Вижте също Крис Хемсуърт, когото страхът от Алцхаймер накара да води по-пълноценен живот

Постепенно младият актьор навлиза и в киното и то не само в романтични комедии. Подобна е ролята му в екшъна „Блейд“. Въпреки опитите да промени образа си на актьор от романтични филми, те все пак са основните, в които се снима. Подобни са ролите му в Definitely, Maybe, „Предложението“, „Щуротии в лунапарка“ и други.

През 2009 г. за пръв път се появява и като персонажа Уейд Уилсън в един от филмите по комиксите на „Марвел“ – „Екс Мен“.

Само година по-късно, през 2010 г., се снима като друг комиксов герой – Зелената латерна на „Ди Си комикс“. По-късно той често казва, че се срамува от образа и самия филм. На площадката обаче се запознава с колежката си Блейк Лайвли – среща, която променя живота му.

Дотогава е излизал с много известни жени. Между 2004 и 2007 г. е сгоден за певицата Аланис Морисет, а след това се жени за Скарлет Йохансон, но бракът им издържа едва две години.

Вижте също Кралицата на алтернативния рок Аланис Морисет

През 2011 г. Райън и Блейк започват връзка, а година по-късно сключват брак. Днес имат четири деца – три дъщери и един син. В последните години те стават една от най-популярните и следени двойки, включително и заради забавните коментари, които оставят под снимките си в социалните мрежи.

„Не си падам по любовните изповеди по телевизията, от които ти се повръща, но когато се роди първото ни дете, се почувствах по-влюбен в съпругата си, отколкото когато и да е било в живота си. Не можех да повярвам“, казва Рейнолдс.

От 2015 г. насам Рейнолдс е една от най-големите звезди на Холивуд. За това му помага повторното превъплъщаване в Уейд Уилсън, но този път в отделна поредица за героя – „Дедпул“. Тя има огромен успех в боксофис класациите, а според феновете това се дължи на самия Рейнолдс.

„За мен сагата започна през 2005 г. Всичко се превърна във влакче на ужасите. Нещата изчезваха и после се възобновяваха от нищото“, спомня си актьорът.

Освен в комиксовата поредица Рейнолдс се снима в още няколко успешни филма като трилърите „Живот“ и „Престъпник“. Не спира да се снима и в екшъни и комедии.

Вижте също Капитан Америка и много повече. Крис Еванс, за когото семейството е най-важно

Той също така продуцира и пише сценарии. Натоварената програма обаче все по-често го кара да говори за вземане на почивка от киното, за да има повече време за семейството си.

„Имам склонността да отхвапвам по-голям залък, отколкото мога да сдъвча“, казва Рейнолдс.

Извън киното, животът на Рейнолдс също е пълен с успехи. Той има собствена продуцентска къща, инвестира в мобилен оператор, инвестиционен фонд, стрийминг платформа, както и в марка луксозен джин.

Рейнолдс инвестира и в спорта. Той държи част от собствеността в отбора от „Формула 1“ Алпин. Далеч по-известен е обаче като част от собствеността на уелския футболен клуб „Рексам“. След като става един от собствениците, той развива сериозен интерес към уелската култура. Дори снима документален филм за футболния клуб „Добре дошли в Рексам“, който печели награда „Ейми“.

Рейнолдс е известен още и с благотворителната си дейност. Дарява стотици хиляди долари за подпомагане на бедни райони в САЩ, които се борят с последиците от COVID-19. След началото на руската инвазия на Русия в Украйна, заедно със съпругата си Блейк даряват 1 млн. долара за бягащите от войната украинци. Семейството дарява милиони още и за пострадалите от природни стихии в САЩ.

"Още като млад се научих да се надсмивам над себе си. По-късно развих този язвителен хумор, насочен към себе си. По този начин "жертвата" е само една, и тя ми помогна да се развия и като актьор".

Вижте също Джордж Клуни, който не се страхува да остарява