Страх и компромати. Кой създаде Нотариуса и Еврото

Your browser doesn’t support HTML5

Нотариуса, Сарафов, Гешев, Еврото, Ушев, Любена, частни клубове, подслушвания, компромати, обслужване на политическата класа.

След убийството на Мартин Божанов – Нотариуса напрежението в прокуратурата отново ескалира. Никой не може да даде еднозначен отговор какво е било влиянието на този човек в задкулисните договорки в съдебната система. Но е факт, че неговата смърт провокира дори създаването на парламентарна комисия, която да изследва какво точно е вършил той.

Заради смъртта му отново се заговори и за друга фигура с влияние в съдебната системата – тази на Петьо Петров – Еврото от ресторант „Осемте джуджета“.

Кръговете на Еврото и Нотариуса пък се свързват с висши магистрати, сред които са настоящият и бившият главен прокурор – Борислав Сарафов и Иван Гешев.

Междувременно започнаха и размествания в ръководството на районната прокуратура София. Поводът е сигнал на бизнесмени, че са изнудвани от Нотариуса, който пък се е ползвал с протекции там.

Въпреки смъртта на Божанов продължават заплахите срещу съдия Владислава Цариградска, която направи разкрития, свързани с него.

Каква обаче е голямата картина? Какво излезе наяве и какво се потвърди за начина, по който работи съдебната система?

Гледайте журналиста Борис Митов в Студио България на Свободна Европа с Генка Шикерова.