"За да се прекрати атаката". Мустафа Емин подава оставка като съветник на Тагарев

Мустафа Емин

Мустафа Емин подава оставка като съветник на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това написа самият той в профила си в социалната мрежа Фейсбук, като добави, че мотивът за решението му е да се "прекрати атаката" срещу Тагарев и правителството.

"Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница "Пирогов" в съда, като съм благодарен за помощта на лекарите и сестрите и не приемам обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки", написа Емин във вторник.

Миналата седмица медицинска сестра от спешната болница "Пирогов" написа във Фейсбук, че Емин е злоупотребил със служебното си положение, докато е бил в детска травматология с детето си и се е държал арогантно. Емин отрече твърденията и поиска проверка по случая.

Проверка от здравното министерство поиска и Тагарев. Проверка беше извършена и от "Пирогов". В нея обаче се каза единствено, че медицинските специалисти са спазили служебните си задължения, но не беше споменато нищо за държанието на Емин. Проверка по случая извършва и "Да, България", чийто член е Емин.

Във Фейсбук Емин написа още, че ще "замрази" участието си в Националния съвет на "Да България", за да е безпристрастна проверката.

"С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха.

В понеделник бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов призова Емин да бъде отстранен, след като каза, че се е запознал с резултатите от проверката на "Пирогов".

В същото време Тагарев каза, че е изслушал съветника си за това какво се е случило в болницата. "Версиите са две и се разминават съществено", каза той.

По рано в сряда директорът на "Пирогов" Валентин Димитров каза пред бТВ, че обясненията на шестима души от медицинския персонал са потвърдили вербалната агресия от страна на Мустафа Емин.