"Въображението на журналиста". Как Гардиън приписа на Мария Бакалова критични думи за Тръмп

Българската актриса Мария Бакалова

„Един от най-злите хора на нашето време - Мария Бакалова за Доналд Тръмп и за ролята на Ивана в „Стажантът“. Това беше заглавието, с което британският Гардиън публикува интервю с българската актриса.

Всичко звучи достоверно, а и логично предвид предишната работа на Бакалова. Заглавието обаче се оказва подвеждащо.

Бакалова получи номинация за Оскар във втората част на сатиричния „Борат“. Един от най-запомнящите се моменти във филма беше изобличаващата сцена с българската актриса и адвоката на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулияни.

Вижте също Мария Бакалова: Искам да сложа край на много стигми

Сега Бакалова е в ролята на бившата съпруга на Тръмп – Ивана в продукция, която показва младия и неуверен бизнесмен. Филмът излиза в навечерието на изборите за президент на САЩ.

Гардиън е едно от авторитетните издания във Великобритания.

Само няколко часа след публикуване на интервюто от екипа на актрисата публикуваха опровержение и са изпратили пълен запис от интервюто до медията.

„Заглавието, което се появи в The Guardian (UK) по повод на интервю, дадено от Мария Бакалова, която играе ролята на Ивана Тръмп във филма „Стажантът“, е плод на въображението на журналиста Емин Санер и не отговарят на истината“, казват от екипа на Бакалова.

Думите на Бакалова се оказаха насочени към Рой Маркъс Кон. Той е адвокат на Тръмп във времето, в което се развива действието във филма.

Веднага след опровержението от Гардиън промениха заглавието и сложиха друг цитат на Бакалова – „Хората са многопластови“.

За какво е филмът „Стажантът“

Стажантът разказва за ранните години на Доналд Тръмп в бизнеса с недвижими имоти през 70-те и 80-те години на 20 в. Негова дясна ръка и съветник тогава е Рой Кон – адвокат и бивш прокурор, който става известен с близките си връзки и участието в екипа на сенатор Джоузеф Маккарти. Това се случва във времето, в което Маккарти постепено започва да губи влиянието си, след като дълги години оглавява кампанията за преследване на потенциални привърженици на комунизма и шпиони на СССР.

Лентата с режисьор Али Абаси беше наречена „евтина, клеветническа и политически отблъскваща“ от самия Тръмп.

„Този филм излиза точно преди президентските избори и се опитва да навреди на най-великото политическо движение в историята на тази страна“, написа Тръмп в собствената си социална мрежа Truth Social.

Той също така нарече „човешки боклук“ хората, които са свързани с продукцията.

Доналд Тръмп е кандидатът на Републиканската партия на президентските избори в САЩ, които ще се проведат в началото на ноември.

Негов опонент на изборите ще бъде настоящата вицепрезидентка на страната Камала Харис от Демократическата партия.

Вижте също Голяма хапка за преглъщане. Защо Камала Харис не говори за пола и расата си