Въпреки честите нападения. Туристи се стичат на плаж в окупирания от Русия Крим

Туристи на плажа в Алушта, разположен на южното крайбрежие на Кримския полуостров. Полуостровът, който е международно признат като украинска територия, е окупиран от Русия след незаконното му анексиране и превземане през 2014 г.

Туристи на плажа в Алушта, необезпокоени от неотдавнашните удари по местната инфраструктура.

На 6 юли взрив в газоразпределителен център край Алушта предизвика огромен пожар, който прекъсна газоподаването към близките села. Украйна редовно нанася удари по руските окупационни сили на полуострова.

Гребец се отправя към плажа.

Крим, който някога е бил любимо място за почивка на руските царе и е бил домакин на исторически срещи на върха на световни лидери, се бори да привлече туристи на своите плажове.

След пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през 2022 г. Киев обеща да възстанови контрола върху територията си и се насочи към ключови руски военни и военноморски обекти в окупирания Крим.

Броят на пътуващите е намалял след удари като този от 23 юни, когато руските сили прихванаха произведена в САЩ армейска тактическа ракетна система (АТАКС), насочена към ракетна установка в Крим. Падащите отломки убиха шестима души и раниха повече от 150.

Украинските безпилотни самолети и въздушните удари срещу руски обекти, като например намиращия се наблизо Черноморски флот, също допринесоха за намаляването на туристите.

Предупредителна табела гласи, че не се предоставят спасителни услуги.

Жена се качва по старо стълбище и прескача оградата.

Руският президент Владимир Путин беше принуден да евакуира военните си кораби на относително безопасното място - Новоросийск, след непрестанните украински атаки.

Киев възнамерява да изолира Крим, като се насочи към логистичните връзки на Кремъл с окупирания полуостров.

Керченският мост свързва Русия с окупирания Крим. 19-километровият мост беше открит през 2018 г. и служи като важен маршрут за снабдяване на руските сили, окупирали части от Южна Украйна.

Въпреки това очевидната лекота, с която Украйна успя да удари руската противовъздушна отбрана и логистични центрове в целия Крим, накара някои анализатори да предположат, че разрушаването му е само въпрос на време.

Вратите на автогарата в Алушта са облепени с реклами, търсещи новобранци за руската армия.

Въпреки възможността за въздушни удари с дронове и самолети, животът на жителите и туристите продължава, докато руската инвазия в Украйна навлиза в 30-ия си месец.