И Кирил Петков отрече да е имало среща между него, Бойко Борисов и Алексей Петров

Кирил Петков

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отрече да е имало среща между него, убитият бизнесмен Алексей Петров и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Твърденията, че създаването на кабинета на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), подкрепен от ГЕРБ, се дължи на Петров, дойдоха от президента Румен Радев, "Възраждане" и "Има такъв народ" след убийството му.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също каза в събота, че Алексей Петров е помогнал да има такава среща, но не е участвал в нея. Ден по-рано обаче Борисов каза, че Петров, като "близък с бащата" на Кирил Петков, е търсил "варианти да се направи нещо стабилно" след пет поредни парламентарни избори.

"След четвъртите избори Борисов изпращаше най-различни хора – контактори, емисари, да направи среща с нас. Ние отказвахме, защото се надявахме, че промяната може да продължи по начина, по който ние си я представяхме", каза Петков в понеделник пред Нова телевизия.

След петите поредни избори лидерите на ПП и ДБ са решили, че ще направят такава среща, за да не се стигне до шести избори.

"Най-първата среща беше между мен, Асен Василев и господин Борисов. Темата не беше дали да има правителство, а дали да отворим разговор и дали имаме общи виждания за приоритети", каза Петков. По думите му следващите разговори вече са били в парламента с другите политически лидери.

"Искам да кажа ясно – моят баща има една прилика с Бойко Борисов – имат рожден ден на една и съща дата, но той никога не е членувал в БКП, никога не е членувал в служби и не се е занимавал с политика", каза още Петков.

Съпредседателят на ПП каза, че до края на седмицата трябва да се проведе лидерска среща между членовете на собствената му коалиция и ГЕРБ.

Преди дни премиерът Николай Денков каза, че"няма регулярен диалог" между ПП-ДБ и ГЕРБ. Той също отрече Алексей Петров някога да се е появявал в срещите между ПП-ДБ и ГЕРБ, свързани с подготовката на управленската програма.

Your browser doesn’t support HTML5

Ченге, бизнесмен или мутра? Кой беше убитият Алексей Петров