Преминала е опасността за живота на жената, простреляна заедно с Алексей Петров

Директорът на УМБАЛ "Пирогов“ Валентин Димитров

Животът на жената, която беше простреляна заедно с Алексей Петров, вече не е в опасност - критичният момент е преминал, но състоянието ѝ все още е тежко, съобщи на брифинг пред журналисти директорът на „Пирогов“ Валентин Димитров.

Покушението, при което беше убит основателят на застрахователната компания "Лев инс", бивш командос, бивш съветник в ДАНС и университетски преподавател, беше извършено в сряда по обяд в столичния квартал "Драгалевци", по време на разходка на Витоша. Жената веднага беше откарана в "Пирогов" в тежко състояние.

Там са ѝ били направени две операции - на ръката и гръдния кош, които са били засегнати.

"Раните са в областта на предмишницата и гръдния кош, без проникване в самия гръден кош", каза още Димитров, като уточни, че в тялото на жената не е намерен куршум.

Пациентката е поставена на апаратна вентилация, интубирана е.

"В съзнание е относително, но не може да говори", добави директорът на болничното заведение.

Ако се налагат допълнителни оперативни интервенции, ще бъдат направени.

Той отказа да коментира самоличността на жената, както и какво е огнестрелното оръжие, с което е била ранена. Тя е под охрана в "Пирогов".

Това е трето известно покушение срещу Алексей Петров. На 29 октомври 2015 г. по бронираната му кола беше стреляно с гранатомет, за което на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Логвиненко. Преди около месец той е бил освободен предсрочно от затвора.

На 15 август 2002 г. пък Петров беше прострелян в гърдите и крака пред офиса му в сградата на столичния басейн „Спартак“.

През 2021 г. Петров беше окончателно оправдан по делото "Октопод", по което беше обвинен за лидер на организирана престъпна група.

Вижте също Барета, агент, бизнесмен и мишена. Кой беше Алексей Петров