Голямата картина: Тънките сметки водят до големи разпади

Жени наблюдават процесията в деня на светеца Сан Фермин на едноименния фестивал в Памплона, Испания.

Здравейте, скъпи приятели,

Това е новият брой на Голямата картина - седмичния бюлетин на Свободна Европа. В събота сутрин ви изпращаме само няколко истории, без които не можете.

Единият го нарича "преврат", другият - "ново начало". Те са Ахмед Доган и Делян Пеевски. Става дума за разцеплението в ДПС, което превзе българските новини. Хората, които гласуват за движението обаче, имат съвсем други проблеми. Дамяна Велева отиде и говори с тях. Ето какво имат да кажат те.

ДПС има 30-годишна история. Не всички я познават, но този разговор може да ви помогне да разберете какво се случва днес.

Въпросът на годината

Байдън или Тръмп? Милиони американци трябва да направят своя избор. Един въпрос обаче виси неотменно в кампанията за президент на САЩ. Ще се откаже ли Байдън от състезанието за втори мандат?

Детството на Путин

За руския президент Владимир Путин няма такова нещо като ситуация, в която печелят всички. Това показва анализът на журналистката Юлия Йефе. Как детството на Путин белязва властта му?

Леви, десни, раз, два, три

Изглеждаше сякаш Франция е отворила широко вратата на крайната десница. Но една седмица време показа, че през тази врата влиза крайната левица. Очакван ли беше този обрат? Краткият отговор е "не".

Неочаквано се оказа и че българският флаг се е развявал на неонацистки конгрес в Германия. Каква е тази сбирка и кои са българите, включили се в нея, научете тук.

Ако този бюлетин ви харесва, абонирайте се тук!

С най-сърдечни поздрави,

Нели Делчева