Голямата картина: Назарян се издига. Борисов умува. А един педофил черпи

Президентът на Русия Владимир Путин и лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се возят на автомобил в Пхенян, Северна Корея. Снимката е публикувана от Корейската централна новинарска агенция на 20 юни 2024 г.

Здравейте, скъпи приятели,

Това е новият брой на Голямата картина - седмичния бюлетин на Свободна Европа. В събота сутрин ви изпращаме само няколко истории, без които не можете.

Една жена прелетя от адвокат до най-високия пост в държавата – председател на Народното събрание. Заради нея лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на ИТН. Научете коя е Рая Назарян.

Една друга жена сигнализира: ако машина брои бюлетините, получаваш достатъчно преференции, за да влезеш в парламента, ако ги броят хора - не влизаш. Това е историята на д-р Таня Андреева от ПП-ДБ, която се оказа извън парламента след изборите на 9 юни.

Кое е важното след тези избори:

Правителство не се знае дали и кога България ще има, но пък има президент, който винаги е на различна позиция по много въпроси. Различна от тази на парламента в страната, от тази на НАТО, на ЕС. И не пропуска случай да я изложи по време на международните си изяви. Какъв образ на България рисува Румен Радев пред света? Научете тук.

Президентът обича да се включва и по една тема, която периодично излиза на дневен ред. Ще се върне ли казармата? И как се лекува диагнозата "няма хора" в армията? Вижте отговорите.

България на колене пред един педофил

Случаят е ужасяващ. Той е осъден и издирван от Великобритания педофил, който идва в България, за да продължи да посяга на деца. Съд няма. Гледайте как българското правосъдие се предаде пред един педофил.

Ако този бюлетин ви харесва, абонирайте се тук!

Сърдечни поздрави,

Ваня Савкова