Голямата картина: Корупцията сяда на масата, а някой кара колело

Британският крал Чарлз III разкрива своя официален портрет, направен от художника Джонатан Йео. Чарлз е произведен в полковник от уелската гвардия през 1975 г. и на портрета е с униформата си. Бъкингамският дворец, Лондон, 14 май 2024 г.

Здравейте, скъпи приятели,

Това е новият брой на Голямата картина - седмичния бюлетин на Свободна Европа. В събота сутрин ви изпращаме само няколко истории, без които не можете.

Стрелба, протести с насилие и една китайска визита. Това се случи в Европа само за дни. Ето какво трябва да знаете.

Изборите идват. Кампанията върви. С нея дойдоха и прасетата и тиквите. Разберете как карикатура за Пеевски и Борисов се появи на плакати и билбордове. Дойде и новата коалиция в лявото пространство. Тя предлага още от същото, но не изцяло. Може ли Ваня Григорова да промени играта на изборите. Дойде и една изненадваща среща на санкционирания от САЩ за корупция Делян Пеевски с европейски посланици. Разберете повече как тя изненада мнозина.

Част от софиянци се оказаха с по-малко места за паркиране и изискване да паркират назад. Друга част от софиянци пък имат повече велоалеи. Едните са ядосани, другите са доволни. Но това изправи граждани срещу община, опозиция срещу управляващи и кмет срещу кмет. Как се стигна дотук?

Няма хора

Пак в София няма достатъчно лекари, които да лекуват децата. Това е проблем за цяла България. Детска болница все още няма, но дори да имаше, нямаше да има кой да работи в нея. Защо няма достатъчно детски лекари в България.

Ако този бюлетин ви харесва, абонирайте се тук!

С най-сърдечни поздрави,

Нели Делчева