"Ужасите достигнаха до нови висини". Стотици са арестувани във Франция в пета нощ на размирици

Пета нощ продължават размириците във Франция

Над 700 души са арестувани по време на пета поредна нощ на размирици във Франция. Те избухнаха след като във вторник полицай застреля 17-годишен младеж в парижкото предградие Нантер. Според полицията насилието изглежда отслабва в сравнение с предишната вечер, когато бяха арестувани около 1300 души.

Участници в размириците са се врязали с автомобил в дома на Венсан Жанбрюн, кмет на град Л'Аи ле Роз, който се намира южно от Париж. Пострадали са съпругата и децата му. Жанбрюн написа в Туитър, че протестиращи „са се врязали с автомобил“ в дома му, след което са „подпалили пожар“, докато семейството му е спяло. Според него „снощи позорът и ужасите достигнаха до нови висини“.

Стотици автомобили бяха подпалени по време на протестите

Инцидентът се разигра в петата поредна нощ на безредици във Франция, където участници в размирици опожариха автомобили, нападнаха инфраструктура и влязоха в сблъсъци със силите за сигурност, след като полицаи застреляха 17-годишен младеж при опит да избегне пътна проверка.

Погребението на младежа беше в събота. Смъртта му предизвика размирици в цялата страна, които продължават вече няколко дни.

Вижте също Сръбските граждани предадоха над 100 хил. незаконни оръжия в рамките на амнистията