Четирима са жертвите след наводненията в община Царево

На плаж "Нестинарка" до Царево има много щети след бурята.

Четирима души са загинали по време на наводненията в община Царево във вторник. Това потвърди окончателно кризисният щаб в сряда вечер.

По-рано вътрешното министерство съобщи, че двама мъже са загинали, а две жени - майка и дъщеря се издирват. Впоследствие властите потвърдиха, че и те са загинали.

Кметът на Царево Георги Лапчев потвърди, че това са председателят на Районния съд в Царево Мария Москова и дъщеря ѝ - ветеринарният лекар д-р Даниела Йорданова.

Двете са пътували заедно в автомобил, който е пропаднал в река след срутване на мост и е бил завлечен в морето.

Няма нови сигнали за изчезнали хора, казаха от вътрешното министерство по-рано в сряда.

Обилни валежи на 5 септември предизвикаха сериозни наводнения по Южното Черноморие. Двата язовира и реките в община Царево преляха, бяха отнесени мостове и се активираха свлачища. Малки населени места и къмпинги в района бяха евакуирани.

Единственият път в Община Царево, който остава затворен към момента, е този между Ахтопол и Синеморец, съобщиха по-рано от Общината.

На някои места беше спряно електричеството заради риска от токов удар.

Премиерът Николай Денков посети наводнените райони в сряда и каза, че държавата ще помогне на пострадалите.

Започна и извозването с автобуси на туристи, отседнали в разрушения къмпинг "Нестинарка" край Царево, съобщи БТА.

Обходите на територията на цялата Община Царево продължават в сряда, въпреки че няма повече сигнали за бедстващи хора. Това съобщи пред журналисти в Царево директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас Николай Николаев.

По думите му във вторник вечерта са започнати отводнителни дейности и повечето екипи на пожарната ще се занимават с отводняване в сряда, а не с евакуация.

Във вторник кметът на общината Георги Лапчев обяви бедствено положение, което продължава най-малко 5 дни.

Сигнали за бедстващи граждани в община Царево могат да се подават тук, съобщиха от министерството на труда и социалната политика.

Вижте също Има загинали и изчезнали хора. Обилни валежи предизвикаха наводнения по Южното Черноморие