Зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов подаде оставка след Карадайъ

Ахмед Ахмедов беше зам.-председател на Централния съвет на ДПС

Ахмед Ахмедов е подал оставка като заместник-председател на Централния съвет на партията, съобщи пресцентърът на ДПС.

Това е втората оставка от ръководен пост на партията последните дни, след като във вторник се оттегли досегашният ѝ председател Мустафа Карадайъ.

Ахмедов е народен представител в седем парламента. От 2003 до 2014 г. е кмет на община Цар Калоян. Той е зам.-председател на ДПС от 2016 г.

Последната информация за него в сайта на ДПС е отпреди дни. Тя гласи, че е присъствал на конгрес на опозиционната Народнорепубликанска партия в Турция. На сбирката беше избран Йозгюр Йозел за председател на опозиционната на президента Реджеп Ердоган формация.

Основаната през 1990 г. партия ДПС заема активна роля в политиката. Заедно с ГЕРБ, движението подкрепя в парламента сегашното управление на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

През последните седмици Карадайъ постепенно се оттегли от публични изяви, а санкционираният за корупция по глобалния американски закон "Магнитски" депутат Делян Пеевски стана все по-активен. Той остана и единственият председател на парламентарната група на партията.

Сега ръководството на ДПС е поето лично от почетния председател Ахмед Доган до предвидената за началото на следващата година конференция, на която движението се очаква да избере нов лидер.

Вижте също Делян Пеевски стана едноличен председател на парламентарната група на ДПС